Frisse business, Ik ben onderweg, Portretfotografie, School voor Fotografie

YOGA? JA, YOGA!

Yoga. Tot ongeveer drie kwart jaar geleden had ik er eigenlijk helemaal niets mee. ”Dat zal wel iets voor van die zweverige types zijn”, dacht ik. Mijn moeder doet trouwens al jaren aan yoga, maar daar had ik me verder niet echt mee bezig gehouden. Één keer per week deed en doet ze aan yoga. We hadden het er thuis nooit over en ik had geen idee waarom ze het eigenlijk deed. Ik denk dat ik het vooral als een soort sport zag.

Grappig eigenlijk, dat mijn kijk erop nu behoorlijk verandert is. Deels doordat het nu een enorme ‘hype’ is onder jongere mensen. Maar ook vanwege het feit dat ik vorig jaar persoonlijk behoorlijk vast liep. Eerst hield ik mijn twijfels en gedachten voor mezelf, maar dat ging op een gegeven moment niet meer. En tot mijn grote verbazing ging er een wereld voor me open toen ik mijn verhaal vertelde aan de mensen om mij heen. Op dat moment kwam ook yoga ter sprake. Want ik had het gevoel dat ik terug moest naar mijn eigen ik. Wie ben ik eigenlijk? Wat voel ik, wat heb ik nodig en waar word ik gelukkig van? Yoga is in ieder geval één van de dingen waarvoor ik gekozen heb en ik vind het heerlijk. Ik leer om te luisteren naar mijn lichaam zodat ik me niet direct van mijn stuk laat brengen door negatieve gedachten die vaak niet eens waar blijken te zijn.

Mijn coach Sanne zegt over yoga en meditatie; ”Het is niet zweverig. Het zorgt er juist voor dat je met beide benen (stevig) op de grond leert staan. En dat vind ik een hele mooie benadering voor wat het met je kan doen. Eerder had ik juist het chaotische en zweverige gevoel wat mij alleen maar negatieve energie kostte. Ik ben er nog niet zo heel lang mee bezig, maar ik voel me al meer in balans dan vorig jaar. Het is trouwens ook heel fijn om dit nu met mijn moeder te kunnen delen.

En wat is er nou fijner om de (zon)dag te beginnen met strandyoga!? Ik heb een paar keer meegedaan en heb het vorige week zondag zelfs kunnen combineren met mijn opleiding fotografie. Hier word ik nou blij van!

Mede mogelijk gemaakt door Beach Bliss Strandyoga.

3 gedachten over “YOGA? JA, YOGA!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s